Nestle yatırımlarını ikiye katlayacak

Nestle Türkiye CEO’su Felix Allemann, 8 yılda Türkiye’ye 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ve bunu 2020 yılına kadar ikiye katlayacaklarını söyledi.

Nestle yatırımlarını ikiye katlayacak

ASLIHAN AYDIN

 

Kuruluşunun 150’inci yılını kutlayan Nestle Türkiye, Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğiyle organize ettiği ‘İyi Beslen, Mutlu Yaşa’ programını Bursa’da başlattı. 

Bu kapsamda dün Sheraton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Felix Allemann, Türkiye’ye son 8 yılda çoğu Bursa’da olmak üzere 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını vurguladı. Allemann, hedeflerinin 2020’ye kadar bunu ikiye katlamak olduğunu kaydetti. 2015 yılında yüzde 17 büyüdüklerinin altını çizen Allemann, “Bu yıl da aynı oranlarda büyümeye devam edeceğiz. Kahvede ve çikolatada yatırımlarımızı artırmak istiyoruz. Türkiye bizim için harika bir ülke. Çok güzel büyüme fırsatları var” dedi.

BURSA’DAN 40 ÜLKEYE İHRACAT

Allemann, 1989 yılında Karacabey’deki ilk çoklu üretim tesisinin kurulduğunu belirterek, ”Kestel’deki ambalajlı su fabrikası ile birlikte Bursa’da iki tesisimiz var. 2011 yılında Karacabey’deki tesisimizi 85 milyon liralık bir yatırımla yerel üretime başladığımız bir kahvaltılık fabrikası ile genişlettik. İki üretim tesisinde Türkiye üretiminin yanı sıra 40 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Allemann, Türkiye’de, bin 900’ü Bursa’da olmak üzere, 3 bin 800 kişiye doğrudan istihdam sağladıklarına dikkat çekti.

 

‘İYİ BESLEN MUTLU YAŞA’

10 ili kapsayan ‘İyi Beslen, Mutlu Yaşa’ programında bilgilendirme toplantılarıyla kamuoyunda beslenme, sağlık ve iyi yaşam konularında farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini anlatan Allemann, “Uzmanlarımız, dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin nasıl günlük hayatın bir parçası olacağı, stresle nasıl baş edilebileceği, yani kısaca; iyi yaşam için neler yapılabileceğini paylaşacaklar” dedi. Etkinliklere katılacak uzmanlardan biri olan Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş ise “Halkın beslenme ve sağlık konusunda kafası karışık. Doğru bilgiyi aktarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X