Netanyahu, Arap vekilleri hedef aldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, cenazeleri alıkonulan Filistinlilerin aileleriyle bir araya geldikleri gerekçesiyle İsrail parlamentosundaki (Knesset) 3 Arap milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiği bildirildi.

Netanyahu, Arap vekilleri hedef aldı

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Başbakan Netanyahu, “Bireyleri saldırılar düzenleyen ailelerle” bir araya geldikleri için Knesset’teki Arap milletvekilleri Cemal Zahalka, Hanin Zuabi ve Basil Gattas hakkında dokunulmazlığın kaldırılması da dahil, gerekli işlemlerin başlatılmasını hükümetin hukuk danışmanından talep etti.

Söz konusu milletvekillerinin mensubu olduğu Demokratik Ulusal Birlik Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada ise Netanyahu’nun, İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Evimiz İsrail Partisi’nin Başkanı Avigdor Liberman’ın kışkırtmalarına boyun eğilmeyeceği ifade edildi.

Filistinli ailelerle bir araya gelme nedenine ilişkin ise açıklamada, “Filistinli ailelerle yapılan görüşme, cenazelerin teslimi için İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’dan talepte bulunmaya davet amaçlıydı. Çünkü, cenazelerin teslim edilmemesi intikam amacı taşıyor” denildi.

Arap asıllı üç milletvekili, öldürüldükten sonra cenazeleri İsrail tarafından yakınlarına verilmeyen Filistinlilerin ailelerine dün başsağlığı ziyaretinde bulunmuştu.

İsraillilere saldırdığı gerekçesiyle öldürülen 10 Filistinlinin cenazelerinin henüz ailelerine teslim edilmediği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X