Netanyahu’dan ültimatom

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in İsrail ziyaretine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ültimatomu damga vurdu.

Netanyahu’dan ültimatom

Gabriel, İsrail’deki temaslarına devam ederken programında sol görüşten sivil toplum örgütleri ile toplantılar olması İsrail Başbakanı Netanyahu’nun tepkisini çekti. Netanyahu önce, Gabriel’i, İsrail hükümeti ile sık sık ters düşen Breaking The Silence ve B’Tselem’le görüşmesi halinde ikili görüşmelerini iptal etmekle tehdit etti. Ancak Alman bakanın söz konusu sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya gelince, Netanyahu ikili görüşmeyi iptal etti..  

RESMİN BÜTÜNÜNÜ GÖREMEZSİNİZ

Gabriel’se Netanyahu’nun bu sert çıkışına karşın Alman kamu kanalı ZDF’ye yaptığı açıklamada, “İsrail Başbakanı’nın Almanya’yı ziyaret ederek hükümeti eleştiren kişilerle görüşmek istediğini ve bizim kendisine bunun mümkün olmadığını söylediğimizi düşünün. Böyle bir şey düşünülemez. Sadece hükümetin bakanlıklarında bulunan kişilerle görüşürseniz hiçbir ülkede asla resmin bütününü göremezsiniz’dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X