Netanyahu’nun gündeminden İran düşmüyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ile ilgili Hamaney’in yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Netanyahu’nun gündeminden İran düşmüyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ile ilgili İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Haftalık kabine toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, “İran’a verilen sıradışı tavizlerin onun politikasını değiştireceğini düşünenler, İran lideri Ayetullah Hamaney’ın haftasonu yaptığı saldırgan konuşmayla aksi yönde cevap aldılar” dedi. 

Netanyahu, “İranlılar, anlaşmadan gelecek yüzmilyarlarca doları kendi terör makinalarını silahlandırmakta kullanacaklarını saklamıyorlar ve Amerika onun ortaklarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söylüyorlar. Bunlardan ilki de tabi ki İsrail” diye konuştu.

İran’ın “Terör örgütlerini füzelerle silahlandırdığını” iddia eden Netanyahu, “Yarın ise kendilerini ve bu örgütleri daha ölümcül silahlarla donatma imkanları olacak. İmzalanan bu anlaşma İran’ın on yıl içerisinde nükleer silah edinmesinin önünü açıyor. Bu anlaşmanın alternatifi bizim sürekli önerdiğimiz üzere yaptırımların güçlendirilerek devam ettirilmesi ve İran üzerindeki baskının arttırılmasıdır. İranlı liderler ‘Amerika’ya ölüm’ ve ‘İsrail’e ölüm’ sloganları atılmasını teşvik ettikleri müddetçe onlara bir taviz vermenin anlamı yok” ifadelerini kullandı. 

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasından sonraki ilk açıklamasında, anlaşmanın İran’ın bölgedeki siyasetini  değiştirmeyeceğini söylemişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X