‘Netanyahu’yu istemiyoruz’

İsrail’de, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasının hızlandırılması için gösteri düzenlendi.

‘Netanyahu’yu istemiyoruz’

Netanyahu’nin Tikva kentindeki evinin önünde toplanan kalabalık, Netanyahu  ile yürütülen soruşturmanın ‘yavaş ilerlemesini’ protesto etti.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Afula kentinde düzenlenen gösteride de  soruşturma sürecinin hızlandırılması talep edildi. Soruşturma kapsamında en kısa sürede bir kararın alınması çağrısı  yapan göstericiler, yetkilileri bu süreci aksatmak için bazı tedbirler almakla  suçladı.

Netanyahu, uzun süredir hakkında devam eden birden fazla yolsuzluk  davası ile karşı karşıya. İsrail kamuoyundan ve siyasetçilerden Netanyahu’ya  istifa çağrıları yükseliyor. Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla 4 kez ifadesi alınan  Netanyahu’nun yolsuzluk yaptığının kesinleşmesi durumunda görevinden istifa  etmesi gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X