Nevruz coşkusu

Nevruz, Bursa’da da renkli görüntülerle kutlandı. Vali Münir Karaloğlu, kutlama komitesi ile yumurta tokuştururken, Kent Meydanı’nda ateşten atlandı.

Nevruz coşkusu

SEYİT GÜNDOĞAN

Baharın gelişini, bolluk ve bereketi simgeleyen Nevruz Bayramı Bursa’da da coşkuyla kutlandı. Nevruz Kutlama Komitesi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı Valilikte devam etti. Nevruz Kutlama Komitesi’ni makamında kabul eden Vali Münir Karaloğlu, “Nevruz; birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve kanın, gözyaşının, huzursuzluğun son bulmasına vesile olsun” dedi.

Nevruzun Orta Asya’dan Orta Doğuya Kafkaslara Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada kutlanan bir bayram olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, ancak son dönemde Türkiye’de Nevruz’un sanki birilerinin özel günüymüş gibi öne çıkarıldığını söyledi.

RUHUNA UYGUN KUTLANMALI

Nevruzun ruhuna uygun bir şekilde kutlanması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, “Nevruz bu topraklarda yaşayan herkesin birliğine, dirliğine, kardeşliğine vesile olması gerekir. Nevruzun ruhu bunu gerektirir. Coğrafyada yaşayan bütün milletlerin Nevruzunu kutluyorum. Son dönemde çok acılar yaşadık. Maalesef ülkemizle beraber geniş bir coğrafyada uzun yıllardır kan, gözyaşı, ızdırap ve huzursuzluk var. Temenni ederim ki Nevruz kanın, gözyaşının ve huzursuzluğun son bulmasına vesile olsun” diye konuştu.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ

Nevruz Kutlama Komitesi adına konuşan Handan Askeran Ton da, barışın ve kardeşliğin sembolü olan Nevruz’u savaşların etkisinden, terörün olmadığı bir ortamda, şenlikle kutlamayı arzu ettiklerine dikkat çekerek, “Nevruz kardeşliktir, barıştır, berekettir. Yeni günlerin, yeni umutların başlangıcıdır. Ancak bu sene Nevruzu şölen havasında değil, tarihimize, kültürümüze sahip çıkarak kutluyoruz. En büyük dileğimiz Nevruz’un ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesidir” dedi. Ziyaretin sonunda Vali Karaloğlu ile Nevruz Kutlama Komitesi adına Selçuk Türkoğlu, yumurta tokuşturdu.

Valilikteki ziyaretin ardından kutlama programı Kent Meydanı’nda devam etti. Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan etkinlik, protokolün, nevruz ateşinden atlaması ve örste çekiç dövülmesiyle son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X