New York’ta İslamofobik reklamları yasaklama kararı

New York Toplu Taşıma İdaresi, otobüsler ve metrodaki tüm siyasi reklamları yasakladı.

New York’ta İslamofobik reklamları yasaklama kararı

ABD’nin New York kentinde toplu taşıma idaresi, otobüsler ve metroda yayınlatılmak istenen İslamofobik reklamları yasaklama kararı aldı.

New York’ta, İsrail yanlısı bir grubun Büyükşehir Ulaştırma İdaresi (MTA) araçlarında “Hamas Yahudileri Öldürüyor”, “Müslümanlar Yahudileri öldürüyor” gibi ifadelerin yer aldığı reklamları yayınlatmak istemesi üzerine toplanan MTA yönetim kurulu, bir yargıcın onay vermesine rağmen, bu karara karşı duruş sergiledi.

MTA yönetim kurulu, toplantıda, tüm siyasi reklamların yasaklanması kararına vardı.

MTA Genel Müşaviri Jerome Page, yaptığı açıklamada, bakış açısı olan ve kayıtsızca mesajlar içeren reklamların bundan sonra kabul edilmeyeceğini belirtti.

MTA Sözcüsü Adam Lisberg de MTA araçlarında var olan siyasi tüm reklamların kaldırılacağını bildirdi.

Yahudi asıllı bir aktivist kadının kurduğu vakıf tarafından ABD Anayasa’nın 1. maddesindeki ifade özgürlüğünü gerekçe gösterilerek yapılan Müslüman karşıtı reklamlar, daha önce Los Angeles, Chicago ve Philadelphia kentinde de yayınlatılmak istenmiş, kent yönetimleri buna izin vermemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X