Nihat Doğan’ın ‘Kurtlar Vadisi’ yorumuna 1 yıl 8 ay hapis

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda Kurtlar Vadisi Darbe dizisi hakkında yaptığı yorumlar üzerine yargılanan Nihat Doğan, ‘iftira’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nihat Doğan’ın ‘Kurtlar Vadisi’ yorumuna 1 yıl 8 ay hapis

Bir televizyon kanalında 2016 tarihinde yayınlanan programda Kurtlar Vadisi Darbe dizisi hakkında yapılan yorumlar üzerine dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz programın sunucularından şikayetçi olmuştu.

Şaşmaz’ın şikayeti üzerine ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında 1 yıl 9 buçuk aydan 8 yıl 4’er aya kadar hapis cezası istenen sanıklar Nihat Doğan, Bircan İpek, Ömür Varol, Cihad Zembat ve Gülşah Saraçoğlu’nun yargılandığı davada karar çıktı. Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

NİHAT DOĞAN’A 1 YIL 8 AY HAPİS

Davayı karara bağlayan mahkeme, sunucular Nihat Doğan ve Ömür Varol ile yayının sorumlusu Cihad Zembat, ‘iftira’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis, ‘hakaret’ suçundan da 23 bin 280’er lira adli para cezasına çarptırırken, hapis cezalarını da erteledi. Öte yandan mahkeme diğer sunucular Gülşah Saraçoğlu ve Bircan İpek’in beraatına karar verdi.

İDDİANAMEDE NE DENMİŞTİ?

İddianamede, bir televizyon programında şüpheliler tarafından “Müştekilerin yapımcısı oldukları dizinin senaryosunda FETÖ terör örgütüne mensup istihbaratçılar tarafından müdahale edildiği, FETÖ’den talimat alındığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ölümle tehdit edildiği, yapımcı ekibin FETÖ terör örgütünce yapılan 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiği” şeklindeki iddiaların farklı tarihlerinde yinelenerek tahkir ve iftira kastı taşıdığı vurgulanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X