‘Nihat Hoca’ UÜ’de anıldı

Tıp dünyası tarafından ‘Nihat Hoca’ olarak adlandırılan Prof. Dr. Nihat Özyardımcı, büyük katkılarının bulunduğu ve emekli olduğu Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle anıldı.

‘Nihat Hoca’ UÜ’de anıldı

Törene UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, eşi Semahat Özyardımcı, çocukları ve torunlarıyla birlikte sevenleri ve dostları da katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, kendisinin yakinen tanımasa bile asistan olduğu dönemde çok defa karşılaştıklarını söyledi. Nihat Özyardımcı’nın yürüyüşü ve tavırlarıyla hoca olduğunu her zaman hissettiren bir şahsiyet olduğunu belirten Dekan Ekrem Kaya, “Zaman içerisinde çok güzel bir klinik oluşturmuş.

Şimdiye kadar 70 tane uzman vermiş. Hocalar yetiştirmiş, hocaların hocası olarak buradan ayrılmış bir kişiydi. Yine izlenimlerine dayanarak, çok iyi bir hoca, çok iyi bir baba ve çok iyi bir insan olduğuna inanıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Törenimize katılan tüm misafirlerimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X