Nijerya ile ‘FETÖ’ krizi

Türkiye’deki başarısız darbe girişiminden sonra, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Fatih Üniversitesi’nde okuyan Hassan Danjuma Adamu ve Muhammad Alhaji Abdullahi adlı iki Nijeryalı öğrenci tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Nijerya ile ‘FETÖ’ krizi

Nijerya’da yayın yapan Nigeria Today gazetesi, geçen Cuma günü de 50 Nijeryalı üniversite öğrencisinin Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildiğini bildirdi.

Gazeteye göre, Nijerya hükümeti iki olay üzerine harekete geçti ve Türkiye’nin Nijerya Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak açıklama istedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Bu arada Nijerya Temsilciler Meclisi de önceki gün olağanüstü toplanarak, tutuklama ve gözaltılardan dolayı Türkiye’nin özür dilemesini istedi ve aksi tatdirde, Nijerya’daki Türk vatandaşlarının da misilleme olarak aynı muameleyle karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

17 OKULU KAPATMADI

Nijerya Temsilciler Meclisi Diaspora İlişkileri Komitesi Başkanı Rita Orji, ise bu muamelenin ardında, Türkiye’nin talebine rağmen Nijerya hükümetinin ülkedeki FETÖ bağlantılı olduğunu öne sürülen 17 okulu kapatmamasının yattığını söyledi.

Nijerya Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Sola Enikanolaye ise,ülkesindeki FETÖ bağlantılı olduğu öne sürülen okulların Nijerya yasalarını hiçbir şekilde çiğnememiş özel okullar olduğunu belirterek, uluslararası hukuka göre bunları kapatamayacaklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X