Nilay Erkal’dan tarihi başarı

17 yaşındaki milli sporcu, Hollanda’daki Dünya Şampiyonası’nda 9’uncu olarak bir ilki gerçekleştirdi.

Nilay Erkal’dan tarihi başarı

Hollanda’da yapılan Dünya Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden 17 yaşındaki milli sporcu Nilay Erkal 7,5 kilometre yarışında Dünya dokuzuncusu olarak tarihi bir başarıya imza attı. 

Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda  Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (Bursa TOHM) Yüzme Başantrenörü Stefano Nurra gözetiminde sürdüren Nilay Erkal, sadece 1 dakikayla kürsüyü kaçırdı. 

EN İYİ DERECE

7,5 kilometrelik yarışı 1.33.38.2’lik zaman derecesiyle dokuzuncu tamamlayan Nilay Erkal, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’ndaki en büyük madalya umudu olarak gösterilmeye başlandı. Türkiye’nin Açık Su Yüzme branşında dünya klasmanında elde ettiği en iyi derecenin sahibi olan Nilay Erkal’ın başarısı Yüzme Federasyonu’nun da yüzünü güldürdü. 6 aydır Bursa’da yaptığı çalışmaların karşılığını almaya başlayan Nilay Erkal, hedefinin bundan sonraki yarışlarda madalya almak olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X