Nilüfer 120 bin bisiklet bekliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ‘1 kilometre bisiklet yolu yapan belediyeye bin bisiklet vereceğiz’ sözünün ardından harekete geçen Nilüfer Belediyesi, ilçede yaptığı 120 kilometre bisiklet yolu için bakanlıktan 120 bin bisiklet bekliyor. Belediye Ba

Nilüfer 120 bin bisiklet bekliyor

13 Kasım’da Başbakan ve Sağlık Bakanı’na yazılı olarak 120 bin bisiklet talebini ilettiklerini ifade eden Bozbey, “Elden teslim edilen yazımızda, ‘Şu tarihte bir açıklamanız vardı. Bu konuda biz yıllardır bisiklet yolu yapıyoruz. Çünkü en çevreci aracın bisiklet olduğunu biliyoruz. Biz de bu konuda inanılmaz çaba gösteriyoruz. Karbondioksidi azaltmaya çalışıyoruz. Bunun için bisikletleri bize ne zaman vereceksiniz?’ dedik. Gelecek olan 120 bin bisikletle hemen hemen her eve bir bisiklet düşüyor. Haberi heyecanla bekliyoruz. İnşallah bir aksilik olmaz” şeklinde konuştu.

Nilüfer’de bisiklet yollarını Avrupa standartlarında yaptıklarının da altını çizen Bozbey, “Bisiklet yollarındaki boyayı da Avrupa standartlarına uygun yapıyoruz. Mavi boyalı yolları soranlara bisiklet yolu olduğunu söylüyoruz. Çünkü dünya standardı bu. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz, Nilüfer’in tamamını dolaşabilecek bisiklet yolları yapmak. Nilüfer’i bisiklet yolu ağıyla donatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X