Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Milli iradeye yapılan müdahalelerin ağır bedellerini milletin ödediğini ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Millet olarak sandığa yapılan müdahalelerin bedellerini ise 1960’lı yıllarda milletin temsilcileri idama götürtürülerek ödettirildi” dedi

Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Nilüfer’deki muhtarlarla ve STK’larla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı olarak, sağlıkla ilgili yaptıklarından ziyade, demokrasinin sağlığını konuşmak gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Ülke olarak milli iradeye yapılan müdahalelerin ağır bedellerini millet ödedi. Millet olarak sandığa yapılan müdahalelerin bedellerini ise 1960’lı yıllarda milletin temsilcileri idama götürtürülerek ödettirildi. Esasında idam edilen rahmetli Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan değildi. Milletin iradesiydi. Milletin umutlarıydı. Milletin hayalleriydi. Milletin tercih iradesiydi. Millete, ‘Sen anlamazsın. Sen bilmezsin. Senin tercihlerini ben istemediğim zaman idama kadar götürebilirim’ tehdidiydi. O sebeple o günlerden bugünlere milletin iradesini tecellisinden zaman zaman müdahalelerin bedellerini bugün ödüyoruz” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun İznik Devlet Hastanesi inşaatındaki ziyaretini değerlendiren Müezzinoğlu, “Orhangazi gibi hastanelerimiz bulunuyor. Dolayısı ile bunlarda zaman zaman aksamalar yaşanmaktadır. Bunu hiç yaşamamak arzusundayız. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yaptığı incelemelerdeki gördüğü aksaklıkları yüklenici firma mutlaka düzeltecektir. Bunları telafi etmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Dünyanın hiç bir ülkesinde şu anda 36 bin yatak kapasite ve 226 hastane aynı anda hizmete açılması için çalışma yoktur” diye konuştu.

50 ÜNİTELİK NİLÜFER ADSM AÇILDI

Muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından Bursa’ya kazandırılan 3. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, “2002 yılında Türkiye’de toplam bin 500 ünitelik vardı. Bugün 9 bin ünitelerin peşinde koşuyoruz. Ağız diş sağlığı merkezi sayısı 34’lerden bugün 160’lara getirdik. İnşallah bu anlamda ilçelerimiz de dahil, vatandaşımız sağlık anlamında devletini yanında hissedecek. Bugüne kadar getirdiğimiz başarılı nokta var. Ama biz bunun daha iyisini yapmak istiyoruz. Bundan 12 yıl önce, mazotunu doldurursan hastanızı alabiliriz noktasından bugünlere geldik” açıklamasını yaptı.

Daha sonra Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan ve milletvekilleriyle birlikte, 6 bin 817 metrekare kapalı alan üzerine kurulan Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Sağlık merkezini gezen Müezzinoğlu, yapılan ilk muayeneyi de yakından takip etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X