Nilüfer akıllı telefona girdi

Nilüfer Belediyesi, sosyal medya kullanımını bir adım ileriye taşıyarak, “Nilüfer 360” uygulamasını başlattı.

Nilüfer akıllı telefona girdi

RABİA DENİZ

Bir kamu kurumu tarafından ilk kez hayata geçirilen uygulama, Nilüfer’de yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Sistem, Nilüfer’de yaşayan her bir vatandaşın akıllı telefonları ya da cihazlarına “Nilüfer 360” uygulamasını indirmeye başlamasıyla çalışır hale geliyor.

Kamera ve yol tarifinin aynı anda kullanıldığı bu uygulamanın temel amacı belediyenin düzenlediği ya da destekçi olduğu sinema, konser, tiyatro, sergi, söyleşi, spor etkinlikleri gibi sosyal aktivitelerin ve bu etkinliklerin gerçekleşeceği konumların bulunmasını kolaylaştırıyor. Nilüfer 360’ın bir diğer önemli özelliği ise kullanıcıların öneri ve taleplerini fotoğraf ve lokasyonlarıyla birlikte mesaj yoluyla çok daha kısa sürede iletebilecek olması…

DİJİTAL BELEDİYE

Uygulamayı belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medyayı en iyi kullanan ve bu yöntemle vatandaşlara en hızlı sürede ulaşan yerel yönetim olduklarını vurgulayarak, mutlu insan kitlesi oluşturmanın yolunun iletişimden geçtiğini söyledi. Uygulamanın Google Play Store ve App Store’dan indirilebildiğini anlatan Bozbey, “Nilüfer 360, Çek Gönder ve Etkinliklerimiz olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor. Nilüfer 360 butonuna tıklandığında kameranın açısına bağlı olarak mevcut ve yaklaşan etkinliklerimizle beraber hizmet binalarımız görüntülenebiliyor. Uygulamanın Çek Gönder tab’inde ise bilgi ve şikayetin bulunduğu form ve fotoğraf çekme-yükleme alanı yer alıyor. Etkinliklerimiz kısmında ise 1 aya ait etkinlik listesi görüntülenebiliyor. Son olarak, bilgilerin kullanıcı tarafından doldurulup gönderilmesinin ardından Halk Masalarımızdaki görevli arkadaşlarımız tarafından kayda alınıp, ilgili müdürlüğe iletilerek süreç başlatılıyor” dedi.

Bozbey, uygulamayı Nilüfer’de yaşasın yaşamasın, yolu bu kentten geçecek herkesin aktif olarak kullanacağını düşündüğünü belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X