Nilüfer Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, dondurucu soğukta açlıkla mücadele eden can dostlarını hayatta tutmak için alarmda.

Nilüfer Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri,  kar yağışı ve dondurucu soğukların kendini göstermesiyle birlikte sokakta kalan hayvanlara Nilüfer’de farklı bölgelerde gıda desteği veriyor. Ekipler öncelikle ilçede çeşitli bölgelere yerleştirilen 37 adet beslenme odağına  hayvanlar için yem bıraktı. Beslenme odakları dışındaki farklı alanlara da hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri mama, ekmek ve tahıl gibi gıda ürünleri koyan Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri, halkı da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. 

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü  Mürsel Büyükçoban, vatandaşlardan evlerinin camlarının veya kapılarının önüne yatay şekilde kesilmiş pet şişelerin içine ekmek, tahıl gibi yiyecekler bırakmalarını istedi. Büyükçoban, ayrıca kapının önüne  hayvanların barınmaları için bırakılacak bir kutunun can kurtacağına dikkat çekti. 

Sert geçen kış aylarında sokaktaki hayvanların  korunması için farklı projeler de yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının beslenmelerine  destekte bulunmak  isteyenlerin Nilüfer Belediyesi Aladdinbey Hizmet Binası’nda bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri  Müdürlüğü, sosyal medya ve led ekranlar aracılığıyla da halka sokak hayvanlarına karşı duyarlılık  konusunda çağrıda bulunuyor.  Otomobillerin motor ya da tekerlek üstlerine sığınan hayvanların zarar görmemesi için “Önce kaportana vur, sonra bir dakika dur!” sloganı ile araç sürücülerine uyarıda bulunan Veteriner İşleri  Müdürlüğü, “Üşüyoruz ve aç kalıyoruz. Lütfen bize bir kap yemek” sloganıyla da yurttaşları sokak  hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X