Nilüfer Belediyesi’nden eğitime büyük katkı

Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu törenle açıldı. Başkan Bozbey, doğup büyüdüğü Özlüce’de okul açmanın büyük gururunu yaşadığını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nden eğitime büyük katkı

Nilüfer Belediyesi tarafından Özlüce Mahallesi’ne yapılan Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı. Okulun bahçesinde gerçekleşen açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, annesi Münevver Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ile Erkan Aydın, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Özlüce İlkokulu Müdürü Ayten Ebeoğlu, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

 

Gösterilerin ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, doğduğu, büyüdüğü Özlüce’de okul açmanın büyük mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bozbey, “Bugün benim için tarifi mümkün olmayan heyecana sahip olduğum bir gün. Doğum büyüdüğüm köyde böyle bir okulu yapmak, geleceğimiz olan çocuklara böyle bir alan oluşturmak beni gerçekten son derece mutlu, huzurlu etti ve duygulandırdı” dedi.

 

EĞİTİME SAHİP ÇIKMADA LİDERLİK YAPTIK

 

Nilüfer Belediyesi olarak 1999 yılından bu yana okullara derslik, bakım onarım, personel ve çevre düzenlemesi desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Bozbey, “Geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ortamlarda ve okullarda eğitim görebilmeleri adına ne yapsak azdır. Türkiye’de hiçbir belediyenin düşünemeyeceği kadar Milli Eğitimimizle proje üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza olan desteğe nasıl baktığının da tam göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de eğitime sahip çıkma konusunda önderlik, liderlik ve devrim yaptıklarını söyleyen Bozbey, “Hedefimiz muasır medeniyet seviyesine yükselmektir. Bunu da eğitimle başarabiliriz. Çocuklarımıza sahip çıkarak, onları sadece eğitim, ders alan ya da derslerine çalışan birer yurttaş değil, ülke, insan, çevre ve yurttaş sevgisiyle dünyaya bakışlarıyla bunları iyi yetiştirmek, inançlarıyla birlikte bir dünya insanı oluşturmak sorumluluğundayız. Buna katkı sağlayacak en önemli kurumlar da elbette ki belediyelerdir. İşte Nilüfer Belediyesi bunu yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Nilüfer Belediyesi olarak her zaman eğitime önemi verdiklerini vurgulayan Bozbey, “Her şeyin başı eğitimdir diyoruz, Nilüfer Belediyesi olarak eğitime katkı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun yaklaşık 2 bin 500 metrekare alandan ve 16 derslikten oluştuğunu ve yemekhanesinin de bulunduğunu belirten Başkan Bozbey, “Okulumuz yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olmuştur. Bu okulda yetişecek olan çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde şekilleneceğine inanıyorum. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” diye kaydetti.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in annesi Münevver Bozbey ve öğrenciler Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun açılışını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X