Nilüfer Belediyesi’ne geri dönüşüm ödülü

Geri dönüşüm ve ayrıştırma tesisleriyle Türkiye’nin örnek kurumu haline gelen Nilüfer Belediyesi, geri kazanım toplama sisteminin 20. yılında Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı tarafından ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi’ne geri dönüşüm ödülü

Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Nilüfer Belediye Başkan Vekili Beril Tanaçan Ünler, 1995 yılında gönüllülerle başlayan geri kazanım projesine katılımın her geçen gün arttığını belirterek,  projenin hayata geçirilmesinden bu yana 54 milyon 103 bin 500 kilogram geri kazanım sağlandığını kaydetti. 

20 yılda toplanan  yaklaşık 55 milyon tonaj ile 643 bin 831 adet yetişkin ağacın kurtarıldığının altını çizen Ünler, bu rakamın 150 adet kent ormanına bedel olduğunu söyledi. Beril Tanaçan Ünler, “Tüm bunları yaparken atık sahaları dolmasın, ağaçlar kesilmesin, ülkemizin öz sermayesi tükenmesin, sürdürülebilir bir sanayileşmemiz olsun istedik. şimdi bu haklı gururun ödülünü alırken bu güne dek bizlere destek olan tüm Nilüferlilerle bu ödülü paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X