Nilüfer Çayı eski günlerine dönüyor

Uludağ’ın güney yamaçlarından doğup Marmara Denizi’ne dökülen 103 kilometre uzunluğundaki Nilüfer Çayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (BUSKİ) yaklaşık iki yıldır yürüttüğü ıslah çalışmalarıyla daha temiz akmaya başladı.

Nilüfer Çayı eski günlerine dönüyor

Bursa kent merkezinden geçerek Karacabey ilçesinin kuzeyinde Susurluk Çayı ile birleştikten sonra Marmara Denizi’ne dökülen Nilüfer Çayı’nın olumsuz etkenlerden iyice temizlenmesi ve berrak bir şekilde akmasını sağlamak amacıyla BUSKİ tarafından 2014 yılından bu yana çalışmalar yürütülüyor.

Üzerinde Doğancı ile Nilüfer barajları bulunan çay ile çevresinde arıtma, erozyon kontrolü, ağaçlandırma, peyzaj gibi yatırımlara devam ediliyor. Çalışmaların iki yıl içinde bitirilmesi ve Nilüfer Çayı’nın çok daha berrak, kokusuz akmasının sağlanması hedefleniyor.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çayın tamamen tertemiz akması için hazırlanan projelerden birçoğunu tamamladıklarını söyledi.

Çay ile ilgili Bursa’nın geleceğine yönelik çok önemli projelere imza attıklarını belirten Çetinavcı, “Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği vizyonla çalışmalarımıza artan bir tempoyla son sürat devam ediyoruz. Nilüfer Çayı, geçmişinde kalan hayat dolu günlerine dönecek.” dedi.

Çetinavcı, çalışmalar kapsamında en önemli yatırımlardan birinin, Batı Nilüfer havzasındaki kolektör yapımı olduğunu anlattı. Bu projede, Hançerli ve Çekrice bölgelerinde kolektör çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Çetinavcı, “Bu kapsamda Balat, Ahmet Yesevi, Yolçatı, Görükle, Bademli, Hançerli, Orhaniye, Çekrice, Balabancık, Akköy, Ülküköy, Küçük Yenice, Dedeköy, Hasköy, Mürselköy ve Mudanya ilçesinin, Hançerli’ye yapılacak atık su arıtma tesisine deşarjları sağlanacak.” ifadesini kullandı.

Ovaakça ve Hasanağa kolektörleri yapımının da sürdüğünü aktaran Çetinavcı, öncelikle Nilüferköy, Ahmetköy, Dereçavuş, Çağlayan, Aksungur, Alaşar, Ovaakça ve Karabalçık yerleşimlerinin atık sularını toplayarak Hançerli’de yapılacak Nilüfer Atık Su Arıtma Tesisleri’ne bağlantısını sağlayacaklarını dile getirdi.

Çetinavcı, daha sonra Hasanağa ve Badırga bölgelerindeki kolektör yapımını bitireceklerine değinerek, “Ayrıca Uluabat havzasındaki Akçalar, Gölyazı ve Fadıllı bölgelerinde kolektörler ve terfi merkezleri kurulacak, yapımı planlanan Akçalar Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlantısı sağlanacak.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X