Nilüfer Çayı’nda kanolar yarışacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı’nda oluşturulan kano ve su sporları alanının ‘spor kenti Bursa’ya değer katacağını söyledi.

Nilüfer Çayı’nda kanolar yarışacak

Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyan modern projelere imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile birlikte Hüdavendigar Kent Parkı’nda oluşturulan kano ve su sporları alanında incelemelerde bulundu.

 

‘Kültürpark’tan daha büyük’

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa’ya bu dönem kazandırdığımız en önemli eserlerden biri de Hüdavendigar Parkı. Yaklaşık 510 bin metrekare alanıyla Kültürpark’tan daha büyük olan Hüdavendigar Parkı, Bursa’ya ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Altepe, her geçen gün yeni tesislerle parkın ve Mihraplı bölgesinin daha da güzelleştiğini vurgulayarak, “Hüdavendigar Parkı, Bursa’nın kalbinde güzel bir etkinlik ve dinlence alanı oldu. Burası aynı zamanda bir spor vadisi şekline dönüştü. Bu parkın daha da güzelleşmesi ve farklı spor dallarına da ev sahipliği yapması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hüdavendigar Parkı’nın içinden geçen, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerini bölen Nilüfer Çayı, yapılan düzenlemelerle kano ve su sporlarının da mekanı olacak” diye konuştu.

Nilüfer Çayı üzerinde, yaklaşık bin metre boy ve 45 metre enindeki plastik şişme savakla önemli bir su alanı oluşturulduğunu ifade eden Altepe, “Burada suyu tutabilmek için son model, yeni geliştirilen teknolojiyle plastik şişme bir savak üretildi. 1,5 m yüksekliğindeki bu savak üzerindeki su 30 santimetreyi buluncaya kadar yani 1,80 metre yüksekliğine kadar dolabiliyor ve bu alan yaklaşık bin metreye kadar suyu tutabiliyor. Artık burada kano gibi sportif etkinliklerle geziler yapılabilecek ve görsel olarak da bölgeye değer katmış olacak” şeklinde konuştu.

Savağın belli seviyenin üzerinde su geldiğinde otomatik olarak çöküp suyun akışına izin verdiğini de söyleyen Altepe, “Bu sayede bölgede su taşkınının olması da önlenmiş oluyor. Savağın montajı bitmek üzere, son yalıtım çalışmalarıyla birlikte burada 10 güne kadar güzel bir su sporları alanı oluşacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X