Nilüfer Çayı’nın geleceği Mudanya’da konuşuldu

Mudanya Kent Konseyi, Uludağ Üniversitesi ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çevre Komisyonu işbirliğinde organize edilen ‘Su, hava, toprak kirliliği ve insanlarımız’ konulu panelde, Nilüfer Çayı’nın geleceği ele alındı.

Nilüfer Çayı’nın geleceği Mudanya’da konuşuldu

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Bursa’nın önemli su kaynaklarından olan Nilüfer Çayı’nın geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da temiz bir şekilde akması gerektiğini ifade etti. Kazancı, Nilüfer Çayı’nın eski berrak günlerine vatandaşlar, sanayiciler ve yerel yöneticilerin işbirliğiyle kavuşabileceğini söyledi.

Panelde Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gizem Eker, Nilüfer Çayı’nda kanserojen özellikli kirlilik seviyesinin bölgesel değişimini anlattı. Eker, Nilüfer Çayı’nın ulaştığı Bursa’nın 8 ayrı noktasında yapılan örnekleme çalışmalarıyla kirliliğin boyutlarını ve nedenlerini değerlendirdi. Kış döneminde en yüksek kirliliğin Panayır ve Hasanağa bölgelerinde yoğun olduğunu kaydeden Eker, çevresel altyapı tesisleri noktasında yerel yönetimlerin de lokomotif görevi üstlendiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer ve çevresiyle ilgili çalışmalarını paylaştı.

Tarım Çalışma Grubu Sorumlusu Yaşar Kılıç da, yeni gelişme alanlarının kirlilik riskinden korunmasını sağlamak ve mevcut yerleşim alanlarında görülen su, hava ve toprak kirliliklerinin ortadan kaldırılması için yüksek düzeyde kirlilik oluşturan arazi kullanımlarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X