Nilüfer doğa turizmiyle canlanacak

Nilüfer Belediyesi’nin “Mysia Yolları” adı ile hayata geçirdiği “Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi”nin tanıtımı Misi’de yapıldı.

Nilüfer doğa turizmiyle canlanacak

Nilüfer Belediyesi’nin Turizm Haftası etkinliklerinin ikinci ayağı Misi’de gerçekleşti. İç turizmi canlandırmak, farkındalığı ve halkın turizm hareketlerine katılımını artırmak adına düzenlenen etkinlikler kapsamında Misi, çok sayıda doğaseveri ağırladı. Nilüfer Belediyesi’nin “Mysia Yolları” adı ile hayata geçirdiği “Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi”nin tanıtımının da yapıldığı etkinliğe çok sayıda bisiklet, doğa ve çevre grupları da katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşan ve proje hakkında bilgiler veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Binlerce yıllık tarihi geçmişe ve benzersiz doğal güzelliklere sahip kentimizin turizm potansiyelini tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bugün bir yenisini ekliyoruz. Mysia Yolları doğa parkurları, doğaseverler için uluslararası standartlara uygun işaretler, yönlendirme levhaları ve QR kod uygulamaları gibi imkanlar sunularak hazırlandı” dedi.

“Mysia Yolları”nın kent karmaşasından bunalanlara yeni kaçış noktaları sunan ve eşsiz güzelliklerin tadını çıkaracağı parkurlar içerdiğini belirten Başkan Bozbey, “Bu çalışma, birbirleriyle bağlantılı 35 doğa yürüyüşü, 6 bisiklet ve 4 atlı doğa yürüyüşü parkurunu içeriyor. Aynı zamanda, kamp ve karavan alanları, yamaç paraşütü sporu yapabilme imkanları ile Türkiye’nin en özel yürüyüş ve doğa sporları parkuru olmaya aday” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X