Nilüfer Kadın Korosu’ndan öğrencilerle konser

Nilüfer Kadın Korosu, 23 Nisan ‘da Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi’ndeki Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu’nda 3-H sınıfı öğrencileriyle birlikte okul bahçesinde kurulan sahnede Anadolu’nun farklı yörelerinden türküleri seslendirdi. Veliler de türkülere eşlik ederek, halay çekti.

Nilüfer Kadın Korosu’ndan öğrencilerle konser

3-H sınıfı öğrencilerinden Muhammet Emin Acar’ın solo olarak seslendirdiği ‘Bahçe Duvarından Aştım’ türküsü büyük alkış aldı.

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, ‘’Çocukların mutluluğu bizim için çok önemli. Türkü repertuvarını hazırlayarak, koromuzun en genç 20 koristi ile türküleri seslendirdik. Çocukların öğretmeni de öğrencilerini çalıştırdı. 23 Nisan’dan 1 hafta önceki provada 3-H sınıfı öğrencileriyle türkülerimizi hep birlikte seslendirdik. Biz, çocukluk günlerimize dönmenin heyecanını yaşarken, minik öğrencilerin de bizimle birlikte türkü söylemenin heyecan ve mutluluklarına tanık olduk” dedi.

MUTLULUKLARINA KATKI

Çocukların mutlu olması gerektiğini dile getiren Gürel, ‘’Amacımız 23 Nisan gibi özel bir günde onların mutluluklarına katkı sağlayabilmek. Bu konseri, koroya eşlik etmek üzere Nilüfer Belediyesi’nden talep ettiğimiz orkestra desteğiyle verdik” diye konuştu.

Farklı etkinliklerin de sergilendiği okulda koro üyeleri çocuklarla aynı sırayı paylaşarak öğrencilik günlerine döndüler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X