Nilüfer’de büyük sevinç

Hollanda’da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Eskrim Dünya Şampiyonası’na katılan Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı’ndan Hakan Akkaya Nilüfer’e gümüş ve bronz madalya getirdi.

Nilüfer’de büyük sevinç

Hollanda’nın Stadskanaal kentinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Eskrim Dünya Şampiyonası’na Nilüfer Belediyesi sporcuları damgasını vurdu. Başarılı sporcu Hakan Akkaya iki ayrı branşta dünya ikincisi ve üçüncüsü oldu. 

 

U17 ve U23 Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası’nda Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı sporcusu Hakan Akkaya, U23 erkekler epede başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. İlk turda yenilmeyen, ardından, İsviçre’den Frederico Noah De Oliveira, Rusya’dan Vadim Shcherbakov ve Almanya’dan Maurice Schmidt’yi yenerek adını finale yazdırdı. Altın madalya mücadelesinde Rusya’dan Maxim Shaburov’a 15-7 kaybeden Hakan Akkaya gümüş madalyanın sahibi oldu.

İLK TURDA KAYBETMEDİ

Hakan Akkaya Hollanda’da bir de bronz madalya aldı. Müsabakalarda, U23 erkekler flörede ilk turdaki tüm maçlarını kazanan Akkaya, Kuveytli Sulaiman Ali, Rusya’dan Nikita Trofimov’u yenerek adını yarı finale yazdırdı. Finale çıkmak için bir diğer Rus eskrimci Maxim Shaburov’a mağlup olan Hakan Akkaya, final oynama şansını yitirdi. Başarılı sporcu bu sonuç ile Dünya Şampiyonası’nı 3’üncü sırada tamamladı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Akkaya geçen yıl da aynı yaş grubu ve branşta dünya üçüncüsü olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X