Nilüfer’de ‘çevreci’ internet dönemi

Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen, güneş enerjisiyle çalışan, sağlık açısından sinyal gücü sınırlı tutulan kablosuz internet erişim noktası ve şarj üniteleri hizmete sunuldu.

Nilüfer’de ‘çevreci’ internet dönemi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Beşevler Kırçiçeği Parkı, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önü ve Görükle Spor Parkı’na kurulan, cep telefonları, tablet ve benzeri mobil araçların internete bağlanmasını ve şarj edilmesini sağlayan üniteler, elektromanyetik alanı sınırlı tutularak çevreye ve insan sağlığına duyarlı şekilde dizayn edildi.

Sinyal yayılımı 20 metreyle sınırlandı

Açıklamada, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in değerlendirmesi de yer aldı.

Kurulan ünitelerin vatandaşlara fayda sağlayacağına inandığını belirten Bozbey, sistemin çekim alanını, insan sağlığı açısından sınırlı tuttuklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır elektromanyetik alan konusunda çalışmalar yapıyor ve her yıl bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu ünitelerde, elektromanyetik alan ölçümleri hesaplanarak, sinyal yayılımı 20 metreyle sınırlandırıldı. Böylece halkın sağlığını da düşünerek bu uygulamamızı hayata geçirdik. Birçok yerde kablosuz internet erişim noktaları var ancak bunların ne derece sağlıklı olduğu tartışılır. Biz, uzmanlarla hareket ederek, özellikle elektromanyetik kirliliği de göz önünde tutarak bu hizmeti vermeyi uygun gördük.”

“Karbon salınımını azaltacağız”

Bozbey, 2020’ye kadar karbon salınımını yüzde 20 azaltmayı hedeflediklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bozbey, “Karbon salımını azaltacak çalışmalardan biri de bu üniteler. Sistemin enerjisini tamamen güneş enerjisinden karşıladığımız için karbon salımını da bir miktar azaltmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Ünitelerin geceleri de işlevini sürdüreceğini belirten Bozbey, talepler doğrultusunda bunları kente yaygınlaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X