Nilüfer’de coşku

Nilüfer Belediyesi’nin, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, (GÖRSİAD) ve Görükle Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Kültür Derneği iş birliği ile düzenlediği 8. Görükle Hıdırellez Şenliği, coşku dolu anlara sahne oldu.

Nilüfer’de coşku

Şenlik, Görükle merkezden, kapalı pazar alanına düzenlenen kortejle başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği korteje, Nilüfer Bando eşlik etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, muhtarlar da kortejde yer alarak halkın Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. Pazar alanına gelenler davul zurna eşliğinde halaylar çekti, oyunlar oynadı. Dağıtılan manilerin okunması da şenliğe ayrı bir renk kattı. 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak, çağdaş ve aydınlık bir geleceğin temellerini atarken, gelenekleri de yaşatmaya devam ettiklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X