‘Nilüfer’de devlet okuluna ihtiyaç var’

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de devlet okuluna ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘Nilüfer’de devlet okuluna ihtiyaç var’

Nilüfer Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısında konuşan Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “Nilüfer’de okul kurulmasına biz de Nilüfer Belediyesi de destek vermiyor” açıklamalarına açıklık getirdi. Böyle bir beyanının olmadığını belirten Başkan Bozbey, “Bizi ziyarete gelen  Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda bulunan arkadaşlara sadece ‘19 Mayıs Mahallesi’nde özel okullara izin vermeyin’ dedik. Nilüfer’de devlet okullarına çok ihtiyaç var. Bazı mahallelerimizde hiç okul yok. Bu durum Büyükşehir Belediye Başkanı’na ya yanlış aktarıldı ya da farklı bir şekilde söylendi” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarla ilgili yaptığı düzenlemelerde büyük yanlışlıklar olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Balkan Mahallesi’nde 500 kişilik bir okulda 73 öğrenci var. Diğer tarafta da okul ihtiyacı için Görükle’ye gitme zorunda kalan öğrenciler var” diyerek yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X