Nilüfer’de Enginar Festivali

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Hasanağa Enginar Festivali’nde birbirinden leziz enginar yemekleri iştah kabarttı.

Nilüfer’de Enginar Festivali

Kaliteli enginar üretimi ile adını Türkiye’ye duyuran Hasanağa’da hafta sonunda Enginar Festivali yapıldı. Nilüfer Belediyesi’nin Hasanağa’nın ünlü enginarını bütün dünyaya tanıtmak maksadıyla düzenlediği Enginar Festivali ilgi gördü. Bu yıl 10. kez düzenlenen festivalde “en leziz enginar yemeği” ve “en iyi enginar üreticisi” seçildi. Kendileri için düzenlenen eğlencelerde keyifli anlar yaşayan çocuklar, keçelerden süs eşyaları yaparak annelerine hediye etti.

“En leziz enginar yemeği yarışması” festivalin en fazla ilgi gören etkinliği oldu. Enginar dolmasından, tatlısına farklı lezzetler yapan kadınlar en iyi seçilmek için sunumlarıyla birlikte jüri karşısına çıktı. 15 yemeğin katıldığı ve jürinin karar vermekte zorlandığı yarışmada, asma yapraklı enginar dolması yemeği ile Sümeyra Çakmak birinci olurken, Semra Sönmez beşamel soslu enginar yemeğiyle ikinci, Gönül Erken de enginar tatlısı ile üçüncü seçildi.


12 üreticinin katıldığı “en iyi enginar üreticisi” kategorisinde de Hüseyin Uçar birinci, Mehmet Bayraktar ikinci, Süleyman Uçar da üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Urla Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Göktuğ Özcan ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç verdi. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, Belediye Türk Sanat Müziği Korosu ve Roman Orkestrası festivale katılanları coşturdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X