Nilüfer’de hedef şaşmadı

Nilüfer Belediyesi ve Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluğu Derneği işbirliği ile düzenlenen kursta eğitim alan Melike Karalı, Uluslararası 3. Fetih Kupası yarışmalarında aldığı madalyayı Başkan Bozbey’e getirdi.

Nilüfer’de hedef şaşmadı

Nilüfer Belediyesi’nin ata sporlarının gelişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla destek verdiği Türk okçuluğu kurslarından sertifika alan okçular ulusal ve uluslararası alanda başarıların altına imza atıyor. Nilüfer Belediyesi ve Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluğu Derneği işbirliğiyle başlatılan kursların ardından yarışmalara katılan sporcular hedefi on ikiden vuruyor. 

Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Fetih Kupası’na katılan Melike Karalı 27 ülkeden 303 sporcunun katıldığı Geleneksel Bayanlar kategorisinde üçüncü olarak Nilüfer’i en iyi şekilde temsil etti. Türk okçuluğunda uluslararası başarının altına imza atan Melike Karalı kazandığı bronz madalyayı Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Sünnetcioğlu ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e getirdi.

Nilüfer Belediyesi’nin kurslarında okçuluk eğitimi alarak uluslararası başarı gösteren Melike Karalı’nın sevincini paylaşan Başkan Bozbey, ata sporlarına desteklerinin süreceğini kaydetti. Bozbey, ‘Ata sporuna sahip çıkarak bu kursu açmanın ne kadar doğru ve yerinde bir karar olduğunu gördük. Geleneksel okçuluğun kadın, erkek herkes tarafından yapılabileceğinin ve başarılı sonuçlar elde edildiğinin kanıtını görmek benim için mutluluktur. Sizler yurtiçi ve yurtdışında yapılacak yarışmalarda sadece Türk okçuluğunu değil, hem Nilüfer’in hem de Bursa’nın tanıtılmasına katkıda bulunuyorsunuz. Bunun için sizleri ayrıca tebrik ediyorum’ şeklinde konuştu.

Geleneksel Türk okçuluğu kıyafetleriyle ziyareti gerçekleştiren Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Sünnetcioğlu da Başkan Bozbey’e okçuluğun gelişmesinde verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X