Nilüfer’de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında 16 gün boyunca farkındalığı artıracak ve bilinçlenmeyi sağlayacak etkinlikler düzenliyor.

Nilüfer’de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde seslerini daha gür çıkarmak isteyen kadınlar Nilüfer Kent Konseyi önünde toplandı. Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşte Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin kadın çalışanları, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nilüfer’deki Kadın Derneklerinin üyeleri, Nilüfer Kadın Korosu üyeleri ile Transbirey ve LGBT üyeleri de yer aldı. 

Kadınlar üzerinde “Şiddete tacize tecavüze son”,  “Hamileyim kime ne sokaktayım sana ne”, “Susmadık susmayacağız”, “Korkmadık korkmayacağız”  “ Kadınlar vardır”,  “Adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle Kent Konseyi önünden Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü çevreden geçenler de ilgiyle izledi. Kadınların şiddete  dur” demek için gerçekleştirdikleri yürüyüş Halk Evi önünde tamamlandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X