Nilüfer’de koronaya karşı ‘kriz masası’

Nilüfer Belediyesi, Koronavirüs çalışmalarını sürdürürken, salgınla mücadele kapsamında oluşturduğu “Kriz Masası”nda da önemli kararlar alınıyor.

Nilüfer’de koronaya karşı ‘kriz masası’

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında oluşturulan kriz masasında, periyodik olarak yapılan toplantılar telekonferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Erdem, toplantıda bürokratlardan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, Nilüfer’in tamamına hizmet götürülmesi adına gerekli talimatları da veriyor. Süreç içinde eldiven ve maske gibi taleplerin yoğun şekilde geldiğini belirten Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak bu talepleri karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Erdem, sürecin daha iyi yönetilmesi için yönetim kadrosunun ve çalışanların kendi sağlığına da dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK…

24 Mart’tan bu yana sürdürülen dezenfeksiyon çalışmaları hakkında bilgi alan Turgay Erdem, “Muhtarlık binalarında 313, Aile Sağlığı Merkezlerinde 200, zabıta ve polis karakollarında 47, kamu alanlarında 171 kez dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Ayrıca Nilüfer’in en işlek 800 noktasında da cadde ve sokakları yıkandı. Bu dönemde halk sağlığı adına çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bu nedenle çöpler daha sık toplanıp, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor. Market ve pazaryerlerindeki denetimler de titizlikle devam ettiriliyor. Bugüne kadar 10 bin maske dağıtıldı. Market ve pazaryerlerinde bu dağıtım devam edecek. Ayrıca hastane veya sağlık kuruluşuna gitmek zorunda olanlara ulaşım desteği de veriyoruz. 24 Mart’tan buyana 65 yaş üzeri vatandaşlardan gelen bu şekilde toplam 436 talep karşılandı. Yine 2 bin 323 kişiye sıcak yemek yardımı yapıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X