Nilüfer’de perdeler barışa açıldı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali, ‘Seyirci Kalma’ sloganıyla perde açtı.

Nilüfer’de perdeler barışa açıldı

Dünya Tiyatrolar Günü’nde müzikli gala ile yapılan açılışta konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem “Geleceğimize vereceğimiz hesabı düşünerek seyirci kalamayız” dedi. 

28 Nisan’a kadar her gün en az bir oyunun sahneleneceği Nilüfer Tiyatro Festivali’nin Müzikli Galası tiyatroseverlerin akınına uğradı.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, yerli ve yabancı müzikallerin seçkin eserlerini, tiyatro ve müzik dünyasının önemli ismi Zuhal Olcay, sanatçı Başak Zengin Kayabınar, Bilkent Üniversitesi öğrencileri ve Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” işbirliği ile birlikte seyirciyle buluşturdu. Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Güner Özkul’un üstlendiği gala gecesinde Türk tiyatrosunun emektar isimleri de unutulmadı.

Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, herkesin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Erdem, “Tiyatro dünya döndükçe var olacak ve bu perdeler hiçbir zaman kapanmayacak. 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, gündemin tüm ağırlığı, kayıplarımızın içimizde yol açtığı büyük boşlukla yüzleştiği şu günlerde ‘Seyirci kalma’ diyerek açılıyor. En temel haklarımız seyirci kalmaya değil, sahip çıkılmaya ihtiyaç duyuyor. Bugün bütün insanlığa tehdit haline gelen savaşa, teröre, şiddetin her türlüsüne, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, hak ve hukuk ihlallerine yönelik söyleyecek bir sözümüz olmalı. Tabii ki bunları söyleyecek ortamlarımız da olmalı. Barışa ve iyiliğe dair inancımızı da umudumuzu yitirmeden, seyirci kalmadan aşka, doğaya, eğlenmeye, gülmeye, sokaklarda özgürce yürümeye, yaşama hakkına selam olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi’nin okunmasının ardından ünlü tiyatro ve ses sanatçısı Zuhal Olcay sahne aldı. Usta sanatçı seslendirdiği parçalarla seyirciye müzik ziyafeti yaşattı.

Bizim Tiyatro’nun sahneleyeceği Yargı ile başlıyor. 31 Mart ve 1 Nisan’da Haldun Dormen’in rol aldığı Müfettiş isimli oyun Nazım Hikmet Kültürevi’nde izleyici ile buluşacak.

1 ve 2 Nisan’da da Tiyatro İstanbul’un “Anlatılan Senin Hikayendir” isimli oyunu tiyatroseverler için “perde” diyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X