Nilüfer’de ‘Sanat Çalıştayı’

Nilüfer Belediyesi, kentte sanatsal üretimin, sanata yönelimin artması amacıyla Sanat Çalıştayı düzenliyor.

Nilüfer’de ‘Sanat Çalıştayı’

AYKUT GÜNGÖR

15- 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gümüştepe Mahallesi, Kozaevi’nde düzenlenen Sanat Çalıştayı’nda, üretimleriyle sanat ortamında saygın yeri olan usta isimler ve gelecek vaat eden genç sanatçılar buluşuyor. İzleyicinin sanatta yeni ifade olanaklarıyla tanışmasına aracı olacak çalıştaya, farklı kentlerden görsel sanatlar alanında kendine farklı bir yer edinmiş 17 sanatçı katılıyor. 

Sanat Çalıştayı’nın açılışı Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Nilüfer’in bir kültür-sanat kenti olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’in bu anlamda yaptıkları artık ulusal gündemi meşgul eder niteliktedir. Kurum olarak, modern ve çağdaş sanatı tanıma, izleme, ortak olma olanaklarını oluşturmaya ve bu olanakları artırmaya özen gösteriyoruz. İşte bu bakış açısıyla da bu yıl ilk kez Nilüfer Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyoruz. Bu çalıştayla amacımızı, kentimizde sanatsal üretimi ve özellikle de sanata yönelimi artırmaktır. Nilüfer Sanat Çalıştayı, üretimleriyle sanat ortamında saygın yeri olan usta isimlerin yanı sıra, gelecek vaat eden genç sanatçıları aynı etkinlikte buluşturuyor. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi’nde sanat eğitimi gören öğrenciler de Çalıştay’da yer alıyor. Böylelikle, Nilüfer Sanat Çalıştayı’nın sanatsal üretim anlamında yaratıcı bir platform işlevi görmesini hedefliyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X