Nilüfer’de tiyatro şenliği sürüyor

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde “Yalınayak Müzikhol”, “Bağ”, “Tek Kişilik Şehir”, “Fail” ve “Şehir Büyüyor” adlı oyunlar, seyirciyle buluştu.

Nilüfer’de tiyatro şenliği sürüyor

Son haftasına giren 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, tüm hızıyla devam ediyor… Türkiye’nin en büyük ve uzun soluklu festivalinde, birbirinden nitelikli oyunlar Bursalılarla buluşuyor. Festivalde hafta sonunda “Yalınayak Müzikhol”, “Bağ”, “Tek Kişilik Şehir”, “Fail” ve “Şehir Büyüyor” oyunlar, seyirci karşısına çıktı. 

Altıdan Sonra Tiyatro, “Yalınayak Müzikhol” ile seyircilere kahkaha dolu bir gece yaşattı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenen “Yalınayak Müzikhol”, nostaljik bir yaklaşımla geçmiş yıllarda kalan müzikhol gösterilerini getiriyor sahneye. 

Oyunda, müteahhitlikten başka iş yapamayan mesleksiz kapitalistlerin geride bıraktığı enkazın içinden molozları aralayıp gün ışığına çıkan müzikholcüler, geçmişin naif yapımlarına eleştirel bir dille yeniden can suyu veriyor. Müzikhol yıldızlarının son antresi olan tuvaletçi kadın imgesi, eğlence dünyasının olduğu kadar toplumun bakış açısını da yansıtıyor.

Büyük ilgiyle izlenen şarkılı, türkülü danslı oyunun sonunda seyirciler, ekibi ayakta alkışladı. 

TRAJİK ÖYKÜ: ŞEHİR BÜYÜYOR

Tiyatro Temas’ın sahnelediği “Şehir Büyüyor” da, Nilüfer’de ilgi gören oyunlardan oldu. Yeton Neziray’ın yazdığı, Senem Cevher’in yönettiği oyun, Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergilendi. Tiyatro Temas, dünyanın ortak sorunu olan, insanın insanı ayrıştırması ve öteki kavramını, Almanya’dan Kosova’ya zorla gönderilmiş bir Roman ailesinin başından geçen trajik bir olay üzerinden sahneye taşıyor. Bu trajik öykü, naif, çocuksu eğlence dolu bir atmosferle acı, sert bir taşlama arasında gidip gelen kara mizahla anlatılıyor. 

Senem Cevher’in yönettiği oyunda, Fatma İnan, Gül Altınok, Osman Dursun, Ozan Dağara, Samet Silme ve Zümrüt Öleş yer alıyor. 

Eksik Tiyatro’nun sahnelediği Franz Kafka’nın yazdığı “Bağ”, Görükle Sanat Mahal’de seyirci karşısına çıktı. Oyunda, dünyadaki sorunların en basiti ama en çözümsüzü olan insanlar arasında çatışmalardan doğan sorun ele alınıyor. Oyun, insanlık tarihi boyunca tam anlamıyla çözülemeyen bu problemleri bizzat yaşayan ve çözüme varamayan yazar Franz Kafka üzerinden anlatıyor. 

Furkan Yazıcı ve Hakan Kirez’in hem yönettiği, hem de İlayda Çoğ ve Tarık Şenocak ile birlikte rol aldığı oyun büyük beğeni topladı.

Behiç Ak’ın yazdığı, Talip Aydemir’in yönettiği “Tek Kişilik Şehir” ise, Uğur Mumcu Sahnesi ve Sanat Mahal’de izleyici karşısına çıktı. 

Oyun, yalnızlığın, kendine yabancılaşmayı da beraberinde getirdiği bir distopya. Seyirciye, insanları ve şehirleri neyin beklediğine dair yeni bir kapı aralayan oyun, ilgiyle izlendi. 

Soner Sancaktepe’nin yönettiği Prova Tiyatro’nun sahnelediği Dink cinayetini konu alan “Fail” de, gerçek mekan kullanımıyla ve oyuncuların başarılı performansıyla dikkat çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X