Nilüfer’de yaşlılara sağlık hizmeti

Nilüfer Belediyesi, aile sağlığı merkezi bulunmayan ilçe merkezine uzak mahallelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri yaşlıların sağlık durumlarını takip etmeye başladı.

Nilüfer’de yaşlılara sağlık hizmeti

Nilüfer Belediyesi 60 yaş ve üzeri yaşlılar için yeni bir proje hayata geçirdi. 

Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, sabit olarak aile sağlığı merkezi bulunmayan il merkezine uzak yerleşim birimlerinde oturan yaşlılar için çalışma başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2014 seçimiyle mahalleye dönüşen köylerde yaşayan 60 yaş ve üzeri yaşlıların sağlıklarını takip altına alıyor. 

Nilüfer’e bağlı Badırga, Çaylı, Konaklı, Yolçatı, Doğanköy, Karacaoba, Çatalağıl, Başköy, Tahtalı, Yaylacık, Dağyenice, Fadıllı, Ayvaköy, Maksempınar, Kuruçeşme, İnegazi, Atlas, Unçukuru, Korubaşı, Güngören, Üçpınar ve Kadriye’de yaşayan yaşlılar yılda 2 defa evlerinde ziyaret edilerek sağlık durumları takip edilecek. Başlatılan projeyle bu kişilerin düzenli olarak hipertansiyon ve diyabet yönünden takipleri yapılarak tedavilerinin sürdürülmesi ve hastaneye nakillerinin sağlanması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X