Nilüfer’deki heykel tartışması sürüyor

Nilüfer Belediyesi’nin, Üçevler Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası ve Eğitim Kültür Merkezi bahçesine 5 yıl önce dikilen ‘Adem ile Havva’ heykelinin toplumun ahlak kurallarına aykırı olduğunu öne süren AK Partililere CHP’liler tepki gösterdi.

Nilüfer’deki heykel tartışması sürüyor

2007 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Ukraynalı sanatçı Gutyrya Vyacheslav tarafından yapılan ‘Adem ile Havva’ heykeli önünde, geçen hafta AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, partililer ve bir grup semt sakini ile gösteri yaptı. Burada konuşan Celil Çolak, heykelin toplumun ahlak kurallarına aykırı olduğunu öne sürdü. Çolak, heykelin kaldırılana kadar protestolarını sürdüreceklerini söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise gösterilen bu tepkiye anlam veremediğini, belediye olarak tüm değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Yaşanan bu heykel tartışmasına CHP Nilüfer İlçe Teşkilatı da katıldı. Heykelin önünde partililerle basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, 5 yıldır aynı yerden duran bu heykelin, inanç değerlerine bir saldırı olarak algılanmazken, AK Parti İlçe Başkanı Celil Çolak’ın müstehcenlik ve dini değerlere saygısızlık beyanı ile sanatsal eseri gündem yapmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Basın açıklaması sonrasında kendileri ‘mahalle sakini’ olarak tanıtan iki kişi, gruba seslenerek bu heykellerin kaldırılmasını istedi. Taraflar arasında yaşanan gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X