Nilüfer’den Bosna-Hersek’e eğitim köprüsü

Nilüfer Belediyesi, Türkiye ve Bosna-Hersek arasında kardeşlik bağlarını daha da artıran bir çalışmaya daha imza attı.

Nilüfer’den Bosna-Hersek’e eğitim köprüsü

Nilüfer Belediyesi ve Bosna-Hersek Zavidovići Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Zavidovići’de bulunan Kovaçi İlköğretim Okulu’nun sel felaketinden dolayı kullanılamaz hale gelen spor salon onarılarak yeni hale getirildi. Tekrar öğrencilerin kullanabilecekleri hale gelen spor salonu, törenle hizmete açıldı. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüferli çocuklardan selam getirdiğini söyledi. Çocuklara seslenen Bozbey, “Amacımız Nilüfer’deki çocuklarla sizleri kardeş yapmak birbirlerinizle tanıştırmak ve kaynaştırmak, dostluklarınızı artırarak arkadaş olmanızı sağlamak. Çok güzel bir salonu sizlere kazandırdık ancak size bir sürprizimiz daha var. Bu desteğimiz, katkımız sadece spor salonuyla kalmayacak, okulun çevresini ve dış cephesini de önümüzdeki yıl hep birlikte tamamlarız diye düşünüyorum. Biz de bütçemizden pay ayırıp önümüzdeki sene okulun cephesini bitirelim istiyoruz. Zavidovići kardeş şehrimiz, okulumuz da kardeş okulumuz oldu. Sizlerin ilerlemiş toplumlardaki gibi hem güzel okullarda, hem güzel çevrede spor yaparak, hem kültürel anlamda kendinizi geliştirerek dünya insanı olma konusunda eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda bizim desteğimiz sürekli olarak devam edecek. Ortak tarihimizi hatırlatacak ve iki ülke arasındaki bağları güçlendirecek, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet edecek bu proje Bosnalı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X