Nilüfer’den enerji kooperatifi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de bir ilk olan Nilüfer Yenilenebilir Enerji Kooperatifi’ni kurduklarını söyledi.

Nilüfer’den enerji kooperatifi

ASLIHAN AYDIN

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde dün gerçekleştirilen Akçalar Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kâr Payı Dağıtım Töreni’nde konuşan Bozbey, kooperatiflerin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti. 

Akçalar Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ortağı olduklarını hatırlatan Bozbey, Türkiye’de ilk kez bir belediyenin kooperatiften kar payı aldığını vurguladı. 

KALKINMANIN ANAHTARI

Türkiye’de yine bir ilki hayata geçirerek Nilüfer Belediyesi olarak Nilüfer Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’ni kurduklarını açıklayan Bozbey, “Çevreye ve geleceğe sahip çıkan anlayışla hareket ediyoruz. Bu kooperatif, karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlayacaktır. İlk aşamada Nilüfer Belediyesi çalışanlarının üyelikleri alınacaktır. 

Hedefimiz, çalışma arkadaşlarımızla birlikte, kendi imkânlarımızla bir araya gelerek, yerel düzeyde yenilenebilir kaynaklardan enerji ihtiyaçlarımızı karşılamaktır. Daha sonra Nilüfer Halkını da bu kooperatife dahil etmeyi planlıyoruz. Enerjide toplumsal kalkınmanın anahtarı kooperatiflerdir. Avrupa’da yenilenebilir enerjide çok önemli yer tutuyor. Termik ve nükleer santral kurmadan temiz enerji elde ediyorlar” diye konuştu.

RÜZGAR ENERJİSİ YATIRIMI

Kooperatif ile birlikte ilk etapta Çanakkale civarında rüzgar enerjisi santralı (RES) ile ilgili yatırım planladıklarını ifade eden Bozbey, “Bu yılın temmuz-ağustos aylarında faaliyete geçmesini öngörüyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak Avrupa’da 2020 yılı sonuna kadar karbon miktarını yüzde 20 azaltmayı hedefleyen sözleşmeye imza attık. Türkiye’de iklim uyumu konusunda da ilk imzayı atan Nilüfer Belediyesi’dir. Onun için bu tür yatırımları kolektif biçime dönüştürüp yapmakla sorumluyuz. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız ile birlikte karbon salınımı düşecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X