Nilüfer’den engelli parkı

Nilüfer’de engelli çocukların yaşıtları ile birlikte gönüllerince oynayabilecekleri Efem Park hizmete açıldı.

Nilüfer’den engelli parkı

Çağdaş kent Nilüfer yeni hizmetlerle daha yaşanabilir hale geliyor. Nilüfer’in yeni mahallerinden 23 Nisan Mahallesi’nde engelli çocukların da oyun oynayabilecekleri, yaşıtları ile bir araya gelebilecekleri yeni bir park hizmete açıldı. Adını kendisi de engelli olan Efe Taha Meriç’ten alan Efem Park açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozbey, Engelliler Haftası’nda böyle bir parkı hizmet açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu tür projelerin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Başkan Bozbey, “Bu tür ya da buna benzer farklı projeleri kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Engellilerin sıkıntıları çok fazla. Bizler de bunun bilincindeyiz. Nilüfer Belediyesi olarak engellileri ve diğer vatandaşlarımızı hiç kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden onları da aynı şekilde değerlendirerek sorunlarını en iyi şekilde çözebilmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda açacağımız bu tesiste ailelerimizin çocuklarını hem sosyal yaşama katacakları bir alan olarak hem de birbirleriyle sosyal ilişkilerini geliştirecekleri alan olarak değerlendirmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Parkları engelli parkı diyerek ayırma düşüncesinde olmadıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bizler tüm çocuklarımızın aynı ortamda aynı alan içinde yararlanmasını arzu ediyoruz. Bizim anlayışımız bu. Nilüfer Belediyesi’nin bundan sonra yapacağı her park, bütün vatandaşlarımıza hizmet eden, onların sorunlarını çözen park olacaktır. Çünkü bizler, ötekileştirmeyen anlayışa sahibiz. İnsanı seviyoruz ve önce insan diyoruz” diye konuştu.

Parkın hayata geçirilmesinde büyük çaba gösteren Efe Taha Meriç’in annesi Nil Açıkgöz de bu projeyi eşiyle birlikte engelli parkları yeterli olmadığı için düşündüklerini söyledi. Konuşmaların ardından Efem Park’ın açılışını Başkan Bozbey, Efe Taha Meriç, ailesi ve 23 Nisan Mahallesi Muhtarı Şenol Özen birlikte yaptı. Açılışın ardından çocuklar parktaki oyuncakların keyfini Başkan Bozbey ile birlikte çıkardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X