Nilüfer’den örnek uygulama

Nilüfer Belediyesi, ilçede 160 okuldaki hizmetliyi sözleşmeli olarak istihdam ederek örnek bir uygulamaya imza atıyor.

Nilüfer’den örnek uygulama

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla okullarda hizmetli olarak çalışan 460 kişinin işsiz kaldığını, diğer belediyelerde de Nilüfer örneğinin uygulanabileceğini söyledi. 

Türkoğlu, ‘Zaten asgari ücretle çalışan bu arkadaşların kış ortasında işsiz bırakılması kabul edilemez. Hizmetli olarak çalışan bu arkadaşlar için kötü bir yılbaşı sürprizi olan bu kıyımı hiçbir vicdan kabul edemez. Bu insanlarımızın geçindirmek durumunda oldukları aileleri ile okutmak zorunda oldukları çocukları, kiraları ve borçları var” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin 2 yıldır okullarda 160 kişiyi istihdam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkoğlu, “Belediyelerin önceliklerinin başında eğitim gelmelidir. Nilüfer Belediyesi örnek bir davranış sergileyerek birçok arkadaşımızı okullarda istihdam etmektedir. Aynı hassasiyeti Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerden de bekliyoruz. İşsiz kalan diğer arkadaşlarımız için bütün belediyeleri göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X