Nilüfer`e Alman kardeş

Nilüfer Belediyesi ile Almanya`nın Hanau Belediyesi arasında “kardeşlik protokolü” imzalandı.

Nilüfer`e Alman kardeş
Kültürlerarası bağların güçlenmesi için çeşitli belediyelerle kardeşlik ilişkileri kuran Nilüfer Belediyesi, Almanya’nın Hanau Belediyesi ile “kardeş şehir” protokolü imzaladı. Almanya’da faaliyet gösteren Nilüfer-Hanau Dostluk Derneği’nin girişimleriyle başlatılan kardeş şehir ilişkileri, Hanau’da yapılan imza töreniyle tamamlandı. Kardeşlik protokolüne Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ve Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz imza attı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz, iki ülke arasında yüzyıllar öncesine dayanan dostluk bağının olduğuna dikkat çekti. Göz, “Bu dostluk sadece siyasi değil, aynı zamanda iki halk arasındaki sıkı bir kültürel bağın da örülmesiyle oluşmuştur. Bu öylesine bir kültürel bağdır ki, Almanya’nın artık ayrılmaz bir parçası olarak önemli görevlerde yer alan Türk kökenli Alman vatandaşlarının yanı sıra, her yıl ülkemizi ziyaret eden altı milyon Alman misafirimiz var. Birçok Alman şirketinin üretim üniteleri Bursa-Nilüfer’de olup, bu yakın ilişkilerin önemli kilometre taşları haline gelmiştir” dedi.

Göz, Almanya’da faaliyet gösteren Nilüfer-Hanau Dostluk Derneği’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky de, Hanau’da yaşayan halkın yüzde yirmisinin Türk olduğunu belirterek, gelecekte kültür, sanat, turizm, eğitim ve bilim konusunda iş birliği yapacaklarını söyledi.

Kent meydanında düzenlenen törene çok sayıda Hanaulu katılırken, Alman medyası da töreni yakından takip etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X