Nilüfer’e Türkiye’nin en modern huzurevi

Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptığı Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nilüfer’e Türkiye’nin en modern huzurevi

60 yaş üzerinde olan, öncelikle sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan kişilere hizmet verecek olan huzurevinin açılışına  huzurevinin yapımında büyük katkıda bulunan İnci Altınmakas ile oğulları Murat ve Sinan Altınmakas da katıldı.  

Açılış töreninde konuşan Başkan Bozbey, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan huzurevinin Bursa’da önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, “Nilüfer’in ilk huzurevi  iddiayla söylüyorum Türkiye’nin en modern huzurevi olarak kapılarını açıyor. 5 bin 540  metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevimizde yaşlı bireylerimizin hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer alıyor. 

Huzurevimizde, 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda bulunuyor. Huzurevinin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, yürümekte güçlük çeken yaşlılarımızın ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem oluşturuldu. Türkiye’de hastanelerde bile  bulunmayan bu sistem sayesinde  odalarda kalanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek” ifadelerini kullandı.

Törende Altınmakas ailesi adına konuşan Murat Altınmakas ise,  “Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Genç yaşta yitirdiğimiz babamız Taner Altınmakas adının bugün açılışını yaptığımız huzurevinde yaşamasını sağlayan Başkanımız Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve bu projede emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler” dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Altınmakas ailesi ve protokol üyeleri ile birlikte huzurevinin açılış kurdelesini kesti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X