‘ Nilüfer’i 20 yılda Bursa’nın merkezi yaptık’

Nilüfer Belediyesi’nde 5 ay sonra 20. yılını dolduracak olan Başkan Mustafa Bozbey, nüfusu 100 bin iken aldıkları ilçenin 425 bine dayandığını belirterek, Nilüfer’i Bursa’nın merkezi haline getirdiklerini söyledi.

‘ Nilüfer’i 20 yılda Bursa’nın merkezi yaptık’

Türkiye’de belediyecilik anlamında örnek oluşturduklarını kaydeden Bozbey, “Göreve başladığımızda ilçe otel kentti. İnsanlar bir iğne, iplik almak için Osmangazi’ye gitmek zorunda kalıyordu. Değişim için eğitim, bilim, kültür-sanat kenti hedefini koyduk. Yeşilin, doğanın, ve yeşil Bursa özlemini Nilüfer’de oluşturduk. Yola çıkarken hedeflediğimiz hizmetlerle 20 yılı tamamlıyoruz. Geldiğimiz noktada Nilüfer Bursa’nın merkezi oldu. Daha yapılacak çok iş var” dedi. 

 YAPILAMAYAN PROJELER 

Bu süre içinde hayata geçiremedikleri projeler de olduğunu vurgulayan Bozbey, “Mesela, arasta Türkiye’de bir ilçenin yapacağı en büyük projedir. 100 milyonların üzerinde projedir. Onu bir müddet daha geriye bıraktık. Son 2 yılda belediye gelirlerin anormal şekilde düşmesi nedeniyle Beşevler Meydanı gibi bazı projelerimizi gerçekleştiremedik.

Hedefimizde İhsaniye, FSM merkezli bir alt merkezi, Beşevler, Ataevler, Ertuğrulkent’te bir alt merkez planlamıştık. Sonrasında Görükle.  Bu alt merkezlerin 3 tanesi hemen hemen gerçekleşmiş durumda. Bir tek Beşevler Meydanı kaldı. Bir aksilik olmazsa, bu dönemin sonuna kadar ihalesini yaparız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X