Nilüfer’in çorba dağıtımı Görükle’de devam ediyor

Öğrencilere destek olmak amacıyla iki yıldan bu yana Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde ve Görükle’de her sabah ücretsiz çorba, simit, poğaça ve çay ikramında bulunan Nilüfer Belediyesi’ne bu yıl Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nden izin çıkmadı. Karara tepki

Nilüfer’in çorba dağıtımı Görükle’de devam ediyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilere yönelik gerçekleştirilen hizmetin Görükle yerleşim bölgesinde devam ettiğini belirtti.

Alınan karar karşısında üzüldüğünü belirten Başkan Bozbey, ‘Üniversite içinde bu hizmetimizin verilmesi daha doğru olmasına rağmen, yapamadığımız için öğrenciler adına üzülüyorum. Bu günler de geçecek ve Nilüfer Belediyesi kendi sınırlarındaki Uludağ Üniversitesi içinde öğrencilere sıcak çorba ikram edecektir. Öğrencilerimiz her gün sıcak çorba içiyorlardı. Çok memnundular ve ‘Anne çorbası’ adını koymuşlardı. Rektörlük bizim kampüste olmamızı istemiyor. Ayırdığımız bütçeyi vakfa aktarmamızı istediler. Vakıf aracılığıyla hizmetin bizim yaptığımız gibi gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle Görükle Mahallesi’nde ikinci standımızı kurup çorba dağıtımına devam edeceğiz’ dedi.

Başkan Bozbey, üniversitenin açılmasıyla birlikte Görükle’de Atatürk Caddesi’nde sabah ve öğlen toplam bin kişiye çorba ikramının yapıldığını, 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren de ikinci bir nokta olarak Bahriye Üçok Caddesi’nde yine sabah ve öğlen bin öğrenciye daha kahvaltı ikramı yapacaklarını, böylece günde 2 bin kişiye çorba verileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X