Nilüfer’in en güzel bahçeleri ödüllendirildi

Nilüfer Belediyesi tarafından halkı çevre düzenlemesine özendirmek için düzenlenen “en güzel fabrika, ev ve site bahçesi” yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Nilüfer’in en güzel bahçeleri ödüllendirildi

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl on altıncısı düzenlenerek 3 ayrı kategoride yapılan “en güzel fabrika, ev ve site bahçesi” yarışmasında Nilüfer’in en güzel bahçeleri ödüllendirildi. Uludağ Üniversitesi Bahçe Bitkileri bölümünden Doç. Dr. Asuman Cansev, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, Peyzaj Mimarları Ebru Tunç, Merve Kutlucan, Fulya Akfidan Sevim, Ziraat Mühendisi Fikret Küçükbayraktar ve NOSAB Çevre Arıtma Sorumlusu Nagihan Çevik’ten oluşan jüri üyeleri Nilüfer’in en güzel bahçelerini seçerken hayli zorlandı.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, yirmi üç başvurunun yapıldığı “en güzel fabrika bahçesi” kategorisinde Sinta Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş birinci oldu. Aynı kategoride Metiş Otomotiv Endüstri Ürünleri ikinci olurken İnoksan Mutfak A.Ş’de üçüncü olmaya hak kazandı.

“En Güzel Site Bahçesi” kategorisinde ise Balat’ta bulunan Aytı Dikencik Resort Sitesi birinci, 15300 MİSİA Sitesi ikinci, Prestij Park Sitesi de üçüncü oldu. “En güzel ev bahçesi” kategorisinde ise Altınşehir Mahallesi’nden Gülay Haktanırlar’ın bahçesi birinciliğe layık görüldü.

Katılımın her yıl arttığı “en güzel fabrika, ev ve site bahçesi” yarışmasının ödül törenlerinin ilki “en güzel fabrika bahçesi” seçilen Sinta Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş’de gerçekleştirildi. Dereceye girenlere ödül ve belgeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından verildi. Sinta Genel Müdürü İlker Oral, Metiş Otomotiv Endüstri Ürünleri yetkilisi Vedat Bayrak ve İnoksan Mutfak A.Ş’den Barış Çakar ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanayicilerin en güzel bahçe yarışmasına katılarak çevre duyarlılıklarını ortaya koyduklarını kaydetti.

Bozbey, “Sanayicilerimiz çevre duyarlılığı her geçen gün artıyor. Yerel yönetimler, özellikler genel yönetimler bizim iş adamlarımızın, sanayicilerimizin yanında olmalı ve onların çevreyle ilgili projelerinde mutlak suretle destek olmalı, bu desteği gerekirse enerji maliyetlerinde gösterebilme cesaretini sunmalı. Aksi takdirde bir çevreyi kaybediyoruz. Ama Bursalı sanayicilerimizin çevreye duyarlılığıyla bir süre sonra karbon ayak izinin dahi azalmasına katkı koyacak projelere imza atacaklarına inanıyorum. Bugün de çevreye katkı koyan, çevreyi koruyan bir fabrikanın bahçesindeyiz. Bütün fabrikaların ve işyerlerinin bahçelerinin aynı düzeyde olması bizim en büyük arzumuz ve isteğimizdir” şeklinde konuştu.

“En güzel fabrika bahçesi” ödül töreninin ardından ikinci tören ise Aytı Dikencik Resort Sitesi’nde yapıldı. Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere plaketleri verilirken, site ve fabrika bahçesi birincilerinin gönderlerine bayrak çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X