Nilüferli kadınların ‘8 mart’ koşusu

Nilüferli Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen koşuya katıldı.

Nilüferli kadınların ‘8 mart’ koşusu

Nilüfer Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinliklerine devam ediyor. Yaklaşık 200 kadın 8 Mart için bir araya gelerek halk koşusuna katıldı. 

Acıbadem Kavşağında toplanan kalabalık verilen startın ardından Nilüfer Halk evine kadar koştu. Seksenler dizisinde Gülden karakterine hayat veren sevilen oyuncu Ayşe Tolga’da etkinliğe katılarak kadınlarla birlikte koştu. Koşuya katılan kadınlar Ayşe Tolga ve Nilüfer Belediye spor eğitmenleri eşliğinde yoga, plates ve zumba ile stres attı. Yarışmaya katılan kadınlara sürpriz hediyeler verilirken Nilüfer Bando takımı da alanda bulunanlara da mini bir konser verdi. 

Farkındalığı attırmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ” Son yıllarda kadına yönelik şiddetin ve olumsuzlukların arttığını görüyoruz. Kadınların şiddet gördüğü ve yakınları tarafından hayatlarına son verildiğini görmekteyiz. Belediye olarak bu konuya duyarlılık göstermekteyiz. Duyarlılığı sadece bir güne değil yılın her gününe sığdırmamız gerekiyor. Yapacağımız etkinliklerle kadın farkındalığını ortaya koymaya çalışacağız. Ülkemizde kadına yönelik eşitsizlik var. Eşitlik kavramına sadece cinsel yönden bakılmamalı. Toplumsal eşitlik ve toplumsal duyarlılık açısından bakmamız gerekiyor. Kadında erkekte aynı haklara sahiptir. Yeter ki kadınlarımıza aynı olanak sağlanabilsin. Bizim belediyemizde çalışanların yüzde 40’ı kadındır. Bu anlamda Türkiye’de örnek bir belediyeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X