Nilüferli öğrenciler 10 bin 890 litre atık yağ topladı

Nilüfer’de düzenlenen Okullararası Atık Yağ Toplama Yarışması’na katılan öğrenciler, topladıkları atık yağlarla 10 milyar 890 milyon litre suyu kirlenmekten kurtardı.

Nilüferli öğrenciler 10 bin 890 litre atık yağ topladı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri iş birliğiyle düzenlenen Okullararası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması bu yıl geniş katılımla gerçekleşti. 2016-2017 eğitim dönemi boyunca devam eden yarışmaya katılan öğrenciler 10 bin 890 litre atık yağ topladı. Yarışmada en fazla atık yağı toplayan okullara ödülleri düzenlenen törenle verildi. 

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çevre konusunda önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti. Bozbey, “Çevrede olumsuzluk yaratan etkilere karşı direncimizi, çevre konusunda eğitimlerimizi artıramazsak ve kentlerde geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıklı yaşanabilir bir ortamı sağlayamazsak tarih bizden çok kötü hesap soracak ve bizi yargılayacak. Geleceğimizi oluşturan çocuklarımıza temiz bir dünya bırakalım ve onlara çevrenin ne olduğunu anlatarak temiz bir dünya sağlayalım. Çünkü yarın bugünden geç olacaktır” dedi.  

Nilüfer’de 142 okulda, 780 site ve apartmanda, ayrıca 64 mahalle muhtarlığında bitkisel atık yağ bidonları bulunduğunu söyleyen Bozbey, “2016-2017 öğretim yılı süresince okullarımızdan 7 bin öğrenci atık yağ konusunda bilgilendirildi, eğitimler verildi. Nilüferli öğrencilerimiz bu yıl 10 bin 890 litrelik yağ topladılar. Bir litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Böyle hesapladığımızda 10 milyar 890 milyon litre suyu kirletmekten kurtardınız çocuklar sizleri kutluyorum. Bu su balıkları öldürecekti, deniz canlılarına zarar verecekti. Geleceğimizin teminatı gençler iyi ki varsınız. Sizlerin sayesinde dünyamız daha güzel bir geleceğe sahip olacak” diye kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X