Nilüferli öğrenciler Çanakkale şehitlerini andı

Bursa’da, Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri öğrencilerine, Çanakkale’de Mehmetçiklerin yediği yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve bir dilim buğday ekmeği ikram edildi.

Nilüferli öğrenciler Çanakkale şehitlerini andı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri’nde öğrencilere Çanakkale Savaşı’nın menüsü olarak bilinen yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve bir dilim buğday ekmeği verildi. Çanakkale türküsü eşliğinde, kahramanlık destanı yazan askerimizin içinde bulunduğu zor şartlar ve göstermiş oldukları fedakarlıklar öğrencilere yaşatılmaya çalışıldı.

Geçmişimizin şanlı savunmalarından biri olan, sadece düşmanla değil, aynı zamanda yokluklarla da mücadelenin kare kare fotoğraflandığı sergi, öğrenci ve veliler tarafından gezildi. Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri’nde yapılan törende açılış konuşması yapan okulun tarih öğretmeni Faruk Mutlu, “ Çanakkale Savaşları’nda yaşanılan atmosferi gençlerimize hatırlatmak ve tattırmak için böyle bir faaliyet düzenledik. Bizler Çanakkale’yi unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, maksatlarının şehitleri minnet ve şükranla yad etmek olduğunu söyledi. Tören, öğrencilerin yazmış oldukları şiir ve kompozisyonla devam etti. Törenden sonra “Çanakkale 2015” filmi izlendi. Okulda 100. yıl kutlamaları okulun sinema salonunda bir hafta boyunca “Çanakkale-Yolun Sonu”, “Gelibolu” ve “Taş Mektep” filmlerinin gösterimiyle devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X