Nilvak Okulları’ndan Anıtkabir’e ziyaret

Özel Nilüfer Vakfı ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticileriyle Ankara’da Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Meclis binasını ziyaret ettiler.

Nilvak Okulları’ndan Anıtkabir’e ziyaret

Önce TBMM’nin ilk Meclis binasını gezen Nilvaklı öğrencilere, öğretmenleri tarafından Cumhuriyet’in kuruluş süreci, ilk Meclis’in açılışı ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Anıtkabir’i ziyaret eden Nilvaklı öğrenciler, Müdür Yardımcısı Coşkun Albayrak başkanlığında ve resmi tören eşliğinde Atatürk’ün mozelesine çelenk bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun ardından öğretmenleri eşliğinde Anıtkabir Müzesi’ni gezen Nilvaklı öğrenciler Atatürk’ün çocukluk, eğitim, askerlik ve devlet yaşamına ilişkin ayrıntılı bilgi edinme fırsatı buldular. Özel Nilvak Okulları Müdür Yardımcısı Coşkun Albayrak, öğrencilerinin Anıtkabir ziyareti sırasında oldukça heyecanlı ve duygulu anlar yaşadıklarını, derslerde öğrendikleri Türkiye tarihine ilişkin bilgileri, tarihin yazıldığı yerlerde gözlemleyerek bilgilerini perçinlemelerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X