Nişantaşı Üniversitesi’nden Kız Öğrencilere Artı Yüzde 5 Burs

Nişantaşı Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında geçtiğimiz yıl başlattığı kadınlara özel anlamlı uygulamasına bu yıl da devam ediyor.

Nişantaşı Üniversitesi’nden Kız Öğrencilere Artı Yüzde 5 Burs

Nişantaşı Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında geçtiğimiz yıl başlattığı kadınlara özel anlamlı uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Nişantaşı Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başlattığı anlamlı uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Kadınların iyi bir eğitim almaları, iş gücüne katkı sağlamaları ve gelecek nesilleri aydınlatmaları amacıyla başlatılan uygulama kapsamında tüm öğrencilere sağlanan burs imkânlarına ek olarak 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Nişantaşı Üniversitesi’ni tercihlerde ilk beşe yazan kız öğrencilere özel artı yüzde 5 burs desteği verilmeye devam edilecek. Nişantaşı Üniversitesi, toplumda kadınların söz hakkına sahip olmaları, seslerini eğitim ve başarıyla daha fazla duyurmaları, yeni Türkiye’de daha güçlü yer almaları amacıyla üniversiteli kadın sayısını arttırmayı hedefleyen pozitif ayrımcılık yönündeki anlamlı uygulamasına devam ediyor. Kız öğrencilerin geleceğine katkı sağlamak amacıyla başlatılan bu özel uygulamada, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin tercih yapması halinde, Nişantaşı Üniversitesi’nin fakülte ve meslek yüksekokullarının tüm bölümlerinde uygulanan burslarının yanı sıra artı yüzde 5 burs daha alma hakkına sahip olacak. Ayrıca burs imkânı sadece ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim almakla sınırlı olmayıp, Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde verilen sertifika programlarını da kapsayacak. “GELECEĞİNİ TASARLAMAK İSTEYEN KADINLARIN YANINDAYIZ” Bu uygulamayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atfeden Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal yaptığı açıklamada, “Anaç bir yaradılışa sahip kadın, toplumun tacıdır. Bir toplumu ayakta tutan, bu güzel kadınların güzel evlatlarıdır. Topluma güçlü, ayakları yere basan bir kadın kazandırmak, ülkeye başarılı bireyler kazandırmak demektir. Bu nedenle Nişantaşı Üniversitesi’ni tüm bireyler için ‘Fayda Merkezi’ haline dönüştürdük. Bu fayda merkezinde bilgili, birikimli, donanımlı bir birey olmanın tüm yolunu açtık. Bu yolda daha çok söz sahibi kadın olsun diye pozitif uygulamaları destekleyen projeler üretiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde de tüm kız öğrencilerimize özel mevcut burslarımızın yanında ek olarak art yüzde 5 burs desteğini bul yıl da vereceğiz. Kız öğrencilerimizi eğitim için daima destekleyecek pozitif ayrımcılık yönünde projelerimizi sürdüreceğiz. Nişantaşı Üniversitesi olarak ayakları yere sağlam basan, kendi kendine yetebilen ve yarına güvenle bakan bireyleri topluma kazandırmak öncelikli hedefimiz. Öğrenci geleceğini hayal etsin, biz de tasarlayarak gerçeğe dönüştürelim” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X