Nitratlı gübre kullanımında muhtarlara denetim yetkisi

Çiftçiler arasında 26’lık olarak bilinen amonyum nitratlı gübrelerin kullanımında muhtarlara da gözetim yetkisi getirildiği bildirildi.

Nitratlı gübre kullanımında muhtarlara denetim yetkisi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, kontrol yetkisinin ilk aşamada Tarım Müdürlükleri ile Tarım Kredi Kooperatifleri’ne verildiğini hatırlatarak, “Artık, bu kurumlardan birinin personelinin gözetiminin yanı sıra, çiftçinin yaşadığı mahalle ya da köyün muhtarının gözetiminde de nitratlı gübre kullanılabilecek” dedi.

Bakanlığın geçen ay aldığı kararın uygulamaya geçirildiğini anlatan Aranmaz, “Çiftçi, önce Tarım Müdürlüğü’ne gelip tarım danışmanına e-reçete yazdıracak. Bu reçeteyle gübre bayiinden gübresini alıp köyüne dönecek. Çiftçi, Tarım Müdürlüğü’nde görevli tarım danışmanı, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde görevli bir personel ya da kendi köy ya da mahallesinin muhtarı eşliğinde tarlasına gübreyi kullanabilecek. Tarlaya atılan gübre miktarı, kullanım tarihinin yazıldığı ve çiftçiyle muhtarın imzalayacağı reçete, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X